[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Bouillabaisse, Coquilles Saint-Jacques či krémové rizoto s morskými plodmi. Francúzska kuchyňa je známa svojou láskou k morským plodom a jedlám z rýb. Ak ste doteraz neochutnali najznámejšie špeciality, čo najskôr by ste to mali napraviť. Objavte kúzlo stredomorskej kuchyne spoločne s nami. Spoznajte najobľúbenejšie morské plody a pokrmy.Polievka z morských plodov aj mušle so šampanským
Jedným z najobľúbenejších rybích pokrmov je vo Francúzsku celkom iste bujabéza. Tradičná marseillská polievka pochádza z rybárskych lodí, kde si ju pripravovali hladní rybári. Zo zvyškov rýb uvarili lahodnú a najmä sýtu polievku, ktorá sa dnes podáva aj v tých najlepších podnikoch.
Ak aj vy patríte k milovníkom cestovín, ochutnať musíte Coquilles Saint-Jacques. Francúzske mušle obalené v omáčke z vývaru, smotany a šampanského si jednoducho zamilujete. Pri návšteve francúzskej reštaurácie vám ako predjedlo odporúčame Plateau de Fruits de Mer, teda tanier plný najrôznejších morských plodov.
Krevety, langusty, ustrice
Dary mora či ryby sú nielen chuťovo vynikajúce, ale aj mimoriadne zdravé. Pýtate sa, prečo by ste mali konzumovať morské plody? Morské plody sú vynikajúcim zdrojom živín, ako sú bielkoviny, vitamíny či minerály. V morských plodoch nájdete tiež antioxidanty a omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú prospešné pre zdravie srdca a mozgu. Mnohé z nich pozitívne ovplyvňujú aj zdravie kostí či svalov.
Vynikajúce sú napríklad ustrice. O nich je známe, že fungujú ako afrodiziakum. Ustrice však v sebe ukrývajú omnoho viac. Podporujú chudnutie, znižujú cholesterol a vďaka vysokému obsahu antioxidantov vás chránia pred voľnými radikálmi.
A čo obľúbené krevety? Tých poznáme takmer 2 000 druhov. Tie najväčšie môžu dosahovať až 20 cm, čo z nich robí pomerne exkluzívnu a drahú pochúťku. Nenachádza sa v nich žiaden tuk, zároveň sú bohaté na bielkoviny a ďalšie stopové prvky.
Medzi najstaršie patria langusty, ktoré sú považované za naozaj luxusnú delikatesu. Majú jemnú, sladkastú chuť s miernou morskou arómou. Langusty sú bohaté na bielkoviny, minerály a vitamíny. Najčastejšie sa podávajú varené, grilované alebo pečené. Majú jemné a chutné mäso, čo sa dobre hodí do rôznych pokrmov.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wp_posts number="5"][/vc_column][/vc_row]
- Kam v Bratislave na najlepší brunch? No predsa k nám
- Ako vybrať catering: Kompletný sprievodca výberom dokonalého cateringu pre váš podujatie
- Teambuildingová večera vo francúzskej reštaurácii: Postaráme sa o váš nezabudnuteľný zážitok
- Originálny vianočný teambuilding: Usporiadajte firemný večierok v reštaurácii
- Ružová novinka v Colette: Exkluzívne francúzske makrónky