Najlepší steak Bratislava
Fine dining, Francúzska kuchyňa, Reštaurácia Bratislava

Najlepší steak Bratislava? Jedine v Colette

Kde si vychutnáte najlepší steak? Bratislava je plná luxusných reštaurácií, no len v Colette si vychutnáte spojenie jedinečnej francúzskej atmosféry a dokonalého gastronomického zážitku. S príchodom nového šéfkuchára sa naše menu rozrástlo o ďalšiu špecialitu, teraz si u nás vychutnáte tradičný rib-eye steak s pravou francúzskou omáčkou Béarnaise. Hľadáte steak house v Bratislave? Navštívte Colette. J´adore!

Rib eye steak je jeden z najznámejších a najobľúbenejších druhov steakov. Mäso pochádzajúce z rebrovej oblasti je známe svojou výnimočnou chuťou a šťavnatosťou. Vďaka vysokému obsahu tuku je rib eye steak mimoriadne chutný.

„Rib eye steak je robený z rib eyu (vysoká roštenka) z plemena kráv Angus z Uruguaju. Tento steak je výborný najmä kvôli svojej jemnej štruktúre a mramorovaniu tuku v mäse, ktoré zaručuje výraznú mäsovú chuť,” vysvetľuje šéfkuchár Jakub Bíro.

Najlepší steak Bratislava

Tuk sa pri varení rozpúšťa, čo dodáva mäsu bohatú chuť a typickú jemnosť. Ak si chcete dopriať najlepší steak, Bratislava a naša reštaurácia Colette je tým pravým miestom. Dokonalo šťavnaté mäso vám pripraví náš šéfkuchár Jakub Bíro.

Najlepší steak Bratislava

Kráľ steakov. Aj s takým označením rib eye steaku sa môžete stretnúť. Aby ste si aj vy mohli vychutnať kráľovskú pochúťku, na príprave steaku si v Colette dávame záležať. U nás sa budete cítiť ako pri návšteve prvotriedneho steak house v zahraničí. Na stôl vám tak príde vynikajúci kus vyzretého, šťavnatého a dokonalo dochuteného mäsa.

„Pri jeho príprave je použitých niekoľko kľúčových techník, ktoré sú nevyhnutné pre to, aby sme z daného kusu mäsa využili všetok jeho potenciál a dopriali taj našim hosťom ten najlepší zážitok zo steaku,“ približuje šéfkuchár, ktorý dodáva, že spoločne so steakom si v Colette vychutnáte aj kus pravej francúzskej atmosféry.  

„V Colette ponúkame kvalitné mäso, ktoré pripravujeme s láskou a presne tak, ako to máme radi.“

Rib eye steak v reštaurácii Colette podávame s francúzskou steakovou omáčkou Béarnaise, ktorá je jednou z najznámejších a najobľúbenejších omáčok v kulinárskom svete. Omáčka Béarnaise pochádza z oblasti Béarn a považuje sa za „dcéru“ známej omáčky Hollandaise, rozdiel je len v dochutení.  

Táto famózna omáčka je vyrobená z prepusteného masla, vaječných žĺtkov, bieleho vínneho octu a byliniek. Jej chuť je jemná a dokonalo sa hodí práve k šťavnatým steakom. Spoločne so steakom si u nás vychutnáte aj tradičné francúzske hranolky pripravené podľa originálneho receptu. Áno, skutočne sú dvakrát smažené. Iba tak totiž kuchár docieli chuť, ktorú si po ochutnaní zamilujete.

„Omáčka Béarnaise je, úprimne a jednoducho povedané, moja najobľúbenejšia omáčka k hovädziemu steaku. Je to proste to, ako to ja mám najradšej – jemne kyslá krémová plus vôňa estragónu a trebulky….to je TOP,“ neskrýva nadšenie kuchár.

Aj vám už sa začali zbiehať slinky? Neváhajte a urobte si rezerváciu hneď teraz. Už zajtra si u nás môžete vychutnať najlepší rib eye steak s omáčkou Béarnaise a domácimi hranolkami. J´adore!

 

author-avatar

About Alexandra

Alexandra pre vás pravidelne pečie čerstvé texty zo sveta francúzskej kuchyne a gastronómie. Vo voľnom čase vášnivá čitateľka, cestovateľka a degustátorka nových chutí, počas dňa zodpovedná copywriterka a transcreatorka. Vo svete marketingu sa pohybuje viac než 8 rokov, počas ktorých neustále zbiera nové znalosti a skúsenosti.

Related Posts