Colette, reštaurácia Bratislava, fondue
Francúzska kuchyňa, Reštaurácia Bratislava

5 dôvodov, prečo je Colette TOP reštaurácia Bratislava

Hľadáte miesto pre dokonalé gurmánske zážitky v hlavnom meste? Colette sa právom radí medzi najlepšie hodnotené reštaurácie v Bratislave, kde si vychutnáte luxusné jedlo a nezabudnuteľnú atmosféru. Reštaurácia Colette je na slovenskej gastroscéne absolútnym unikátom, ktorý musíte zažiť. Všetkými zmyslami. Spoznajte dôvody, prečo je Colette top reštaurácia v Bratislave.

Moderná francúzska kuchyňa, tradičné recepty a útulná, no pulzujúca atmosféra, ktorá vás prinúti zabudnúť na okolitý svet. Po vstupe do podniku Colette sa ocitnete v elegantnom a rafinovanom Paríži. Počas celého večera budete mať pocit, že ste v luxusnom zahraničnom podniku. Stačí prísť na Krížnu v Bratislave, kde sa presvedčíte, že Colette patrí do výberu prémiových reštaurácii v Bratislave.

 

 

 

1. Inšpirované Parížom

Top reštaurácia Colette priniesla do Bratislavy svieži závan rafinovanej francúzskej kuchyne. Niet sa čomu čudovať, keď za jej vznikom stojí okrem majiteľky Michaely aj jej partner z Francúzska. Anthony dohliada na to, aby bolo v kuchyni aj v reštaurácii všetko tip-top.

Vie, ako má chutiť a vyzerať Paríž, ktorý v Colette môžete ochutnať aj vy. Anthony je puntičkár a detailista, ktorý si potrpí na dokonalé chute, harmonické spojenia aj netradičné kombinácie. Okrem toho sa stará aj o výber luxusných francúzskych vín.

2. Šéfkuchár, ktorý sa učil od najlepších

V otvorenej kuchyni sa každý večer zvŕta mladý Šimon Jurčák, skúsený a scestovaný šéfkuchár. Z jeho jedál budete v siedmom nebi, tým sme si istí. Šimon sa pred mnohými rokmi rozhodol odísť do zahraničia, konkrétne do Anglicka, kde sa učil od najlepších.

najlepšie reštaurácie v bratislave

 

Niekoľko rokov pôsobil v luxusnej londýnskej reštaurácii, no potom ho to začalo ťahať domov. A kde inde sa zamestnať, ako v top reštaurácii v Bratislave?

3. Poctivé chute, lokálne suroviny

Majitelia, ako aj šéfkuchár si zakladajú na poctivých surovinách. Veď práve tie sú základom a podmienkou luxusného a dobrého pokrmu. Šimon vychádza z presvedčenia, že sú to práve detaily, ktoré dotvárajú výslednú chuť.

 

 

 

 

V Colette si teda môžete byť istý, že ochutnáte to najlepšie z najlepšieho. Žiadne kompromisy ani náhrady – v tejto francúzskej reštaurácii si príde na svoje každý milovník vyvážených, no plných chutí. Burgundské slimáky, jahňací bourguignon, mušle či foie gras. Menu je pravidelne obmieňané, každý týždeň sa navyše môžete tešiť na špecialitu šéfkuchára.

4. Elegantný interiér

So šarmom Paríža – aj tak by sa dal popísať interiér jednej z top bratislavských reštaurácií. Nečakajte tu žiaden gýč, ale ani nič bežné a obyčajné. S interiérom sa majitelia vyhrali rovnako ako s menu. Útulná atmosféra je podčiarknutá jemnou hudbou, ktorá hrá v pozadí a dotvára tak celkový dojem podniku.

colette reštaurácia bratislava

 

Obrovské zrkadlá, žiarivé farby… Pri návšteve toalety si vašu pozornosť ihneď získa svetelný nadpis J´adore, s ktorým sa budete chcieť odfotiť. Dominantou reštaurácie je však bez pochýb otvorená kuchyňa. Vďaka nej môžete celý večer sledovať úchvatnú prácu šéfkuchára. Každé jedlo tak vzniká priamo pred vašimi očami, čo je zážitok na celý život.

5. Dokonalé dezerty

Ak ste ešte ich ešte neochutnali, váš život nie je kompletný. Keď ich v Colette ochutnáte, budete sa musieť vrátiť. Reč je o tradičných francúzskych madlenkách, ktoré pripravuje sestra majiteľky. Krehké, lahodné, rozplývajúce sa na jazyku – francúzske madlenky predstavujú esenciu tradičného francúzskeho cukrárskeho umenia.

Okrem toho si v Colette vychutnáte aj tradičné Crêpes Suzette, teda rolované palacinky s crème fraîche praliné zmrzlinou. O dezerty v reštaurácii naozaj nie je núdza, takže ak dostanete chuť na ďalšie francúzske dezerty, stačí si vybrať. Všetky sú čerstvé a pripravené s láskou.

author-avatar

About Alexandra

Alexandra pre vás pravidelne pečie čerstvé texty zo sveta francúzskej kuchyne a gastronómie. Vo voľnom čase vášnivá čitateľka, cestovateľka a degustátorka nových chutí, počas dňa zodpovedná copywriterka a transcreatorka. Vo svete marketingu sa pohybuje viac než 8 rokov, počas ktorých neustále zbiera nové znalosti a skúsenosti.

Related Posts